Les immobiliàries combaten l’estafa online

2 oct

El món que envolta internet sempre està envoltat de persones que volen aprofitar per defraudar o estafar altres usuaris. El sector immobiliari no es salva d’aquestes pràctiques, i ja fa temps que es vénen denunciant i fent-se ressò certs successos d’aquesta naturalesa.

És per això que algunes immobiliàries com api.cat a Sabadell i d’altres ciutats ha detectat estafes que segueixen un patró semblant, pel que ja ha posat en avís i alerta a tota la seva comunitat d’usuaris i llogaters per tal que les puguin detectar i denunciar, millorant així la qualitat dels seus immobles i la seguretat de compra o lloguer.

¿Quins patrons tenen les estafes a immobiliàries online?

Generalment es poden detectar fàcilment, doncs acostumen a ser pisos a zones de qualitat i de dimensions grans que es posen en lloguer molt a la baixa, a preus fora de mercat. Això fa que hi hagi gent il·lusionada per creure que es una oportunitat que faci el pas de contactar. És en aquest punt on segueixen succeint coses estranyes, com que sovint la persona que ens ha d’ensenyar el pis ens envia un e-mail avisant-nos que està a l’estranger i no pot fer el viatge per ensenyar el pis a menys que demostrem la voluntat de llogar el pis i així poder fer el desplaçament.

En aquest punt ens demanen de fer un ingrés que no va al seu nom, intentant demostrar d’aquesta forma que els diners que transferim no se’ls queda aquesta persona i que queden en un lloc de confiança per si finalment les persones interessades en el pis no volguessin quedar-se’l.

Òbviament, aquests diners mai arriben a ser retornats, i tampoc apareix mai ningú més un cop s’ha fet la transferència. És una estafa més habitual del que puguem percebre, i realment hi ha molts moments en que podem interpretar que alguna cosa és sospitosa i passar a denunciar-ho o, com a mínim, a avisar a la immobiliària perquè revisi el cas.

I sempre recordeu que no és necessari pagar per avançat res en matèria de lloguer de pisos fins que no hagueu conegut l’agència o persona que el posa en lloguer i tingueu un contracte de per mig. Així us evitareu ensurts.

 

Share

Comments are closed.